A PSA-csoport minden autója megkapta a WLTP-hitelesítést

Mára a PSA-csoport valamennyi személyautója rendelkezik WLTP-hitelesítéssel, és elérhető az ügyfelek számára, azaz  megtörtént az összes Peugeot, Citroën, DS, Opel és Vauxhall személygépkocsi WLTP szabvány szerinti típusjóváhagyása, amely reálisabb képet nyújt a gépjárművek valós üzemanyag-fogyasztásáról.

Gilles Le Borgne, a PSA minőségbiztosítási és fejlesztési igazgatója a következőket nyilatkozta: „A káros anyagok kezelésére alkalmazott olyan műszaki megoldások révén, mint amilyen a 2013-ban az összes dízelmotorunkon bevezetett SCR, vagy mostanában a közvetlen befecskendezéses benzinmotorokon alkalmazott GPF, környezetkímélő gépjárműveket tudunk kínálni ügyfeleinknek, és a károsanyag-kibocsátás leszorítása tekintetében is meg tudjuk őrizni vezető pozíciónkat.”

A WLTP szabvány egy szigorúbb és hosszabb típusjóváhagyási eljárás, mely jobban tükrözi a gépjárművek valós használati körülmények közötti fogyasztását és szén-dioxid-kibocsátását, mint a korábbi tanúsítási eljárás, a NEDC. A következő lépést a 2019. szeptemberben életbe lépő Euro 6 d-temp szabvány fogja jelenteni. Az új norma a valós vezetési körülmények között (RDE = Real Driving Emissions), közúton mért károsanyag-kibocsátásokat (NOx, PN) is figyelembe veszi majd.