Mission Impossible? – Tízen versenyeznek a milliós fődíjért

Teljessé vált az ,,5 tengelyen-biztos kézzel!” döntőjének versenylistája: idén is 10 tehergépjármű-vezető mutathatja meg rátermettségét és tudását október 6-án.

Az online selejtezőn elért eredményeik alapján az elődöntőbe bejutott 40 kamionsofőr szeptember két hétvégéjén ült be a Mercedes Actros kormánya mögé, hogy összemérjék tehetségüket az ügyességi feladatokban. Az elődöntőn összesen 25 000 összpontot lehetett összegyűjteni, mely egy 2000 pontos a GKI kérdésekből és a 23 000 pontos gyakorlati feladatsorból állt.

kép1(2)

A versenyzőknek a gyakorlati megmérettetésen összesen hét feladatot kellett teljesíteniük 25 perc alatt. Az első feladat kívülről egyszerű tolatásnak tűnt, melyet a feladatok kidolgozásáért felelős csapat szlalomozással és egy pótkocsival tett izgalmassá. A tavalyi év sörnyitós feladatának nagy sikeréből kiindulva idén sem maradhatott ki hasonló: a versenyzőknek egy vízzel teli poharat kellett A pontból B pontba elvinniük lehetőleg kilöttyintés és -borítás nélkül.

Az idei feladatok többségét a tolatás mint vezetéstechnikai elem határozta meg: a versenyzőknek a Schmitz Cargobull félpótkocsijával derékszöget bezárva kellett beparkolnia. Ezt követően a megfelelő távolságot kiszámítva kellett megállniuk, hogy az oszlopon lógó zsákot a félpóton elhelyezett papírdobozba pontosan le lehessen engedni. Az utolsó feladatnál egy a fuvarozás során is több alkalommal előforduló gyakorlatot kellett teljesíteniük: ismételten tolatva a félpót hátuljára kellett elhelyezni két papír dobozt.

A döntőbe automatikusan továbbjutottak az elődöntő négy csoportjának első helyezettjei. A további hat versenyző a négy futamban elért legmagasabb pontszámok alapján kerültek tovább. Az idei elődöntő legmagasabb pontszáma 21 250 volt, melyet Szalai Gábor ért el. A döntőbe 16 950 pontszámtól lehetett bekerülni. A továbbjutott tíz versenyző listáját a verseny honlapján tekinthetik meg.

tamogatokvisszaig-750-01(1)