Kapkodják a Volkswageneket

Európában kiemelkedő mértékben növelte eladásait augusztusban, az új emissziós tesztelési eljárás bevezetése előtti utolsó hónapban a Volkswagen konszern fő márkája, a VW – jelentette be Volkswagen konszern leányvállalata Wolfsburgban.

A Volkswagen augusztusban 513 ezer autót értékesített világszerte, 3,7 százalékkal többet, mint 2017 augusztusában. Európában viszont 26 százalékkal haladták meg eladásai augusztusban az egy évvel korábbit, Németországban pedig 17,3 százalékkal.

Szeptember elsejétől már csak a valós üzemi terhelést a korábbi eljárásnál pontosabban modellező WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) károsanyag-kibocsátási teszten áteső új gépjárműveket lehet forgalomba helyezni az EU-ban.

Hasonló okból minden autógyár eladásai nőttek augusztusban Németországban. A német szövetségi gépjármű-nyilvántartási hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) jelentése szerint augusztusban 316 ezer, az egy évvel korábbinál 24,7 százalékkal több új autót helyeztek forgalomba Németországban, kétharmad részben vállalati üzemeltetőknél.

Januártól augusztusig a Volkswagen fő márkája 4,14 millió autót értékesített világszerte, 6,2 százalékkal többet mint tavaly.

1 Comment on Kapkodják a Volkswageneket

Comments are closed.