Zöld utat kapott a GE Industrial Solutions felvásárlása

Az Európai Unió Bizottsága engedélyezte az ABB svájci energiaipari konszernnek, hogy felvásárolja a GE globális villamos energetikai megoldásokat szállító üzletágát, a GE Industrial Solutionst.

A bizottság indoklása szerint a felvásárlás nem sérti az uniós versenyjogi szabályokat.         Az ABB 2,6 milliárd dollárt fizet a GE Industrial Solutionsért.    Az akvizíció tovább erősíti az ABB jelenlegi globális pozícióját, amely a második legerősebb piaci szereplőnek számít a villamos energetikai rendszerek szegmensben.

A GE Industrial Solutions jól megalapozott ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik több mint száz országban, jelentős kiépített bázisa pedig az ABB legnagyobb piacának számító Észak-Amerikában a legkiterjedtebb.     A GE Industrial Solutions, amelynek központja Georgia államban, Atlantában található, világszerte 13 500 embert foglalkoztat.

Az ABB innovatív technológiák fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Termékeit világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinek kínálja. Az ABB több mint 100 országban működik, és 136 000 embert alkalmaz.    Az ABB 2010 óta több mint 11 milliárd dollárt fektetett be az Egyesült Államokban, ahol a több mint 60 kutatási-fejlesztési és gyártási egységében közel 20 000 embert alkalmaz.     Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult, és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.