Műszertámogatás az egyetemnek

Az ABB értékes műszerekkel támogatja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakmai oktatási tevékenységét. A vállalat összesen 2,5 millió forint értékű műszaki eszközt adományoz az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar Villamos Energetika Tanszéke számára a szakmai oktatás támogatására.

A három REF615 kompakt védelmi készüléket és két AFS660 típusú switchet Kiss István tanszékvezető és Veszprémi Károly, az egyetem oktatási rektor-helyettese vette át Taira-Julia Lammitól, az ABB Kft. ügyvezetőjétől.

A REF615 a leggyakoribb középfeszültségű védelmi készülék a közmű- és ipari villamoshálózatok vezérlésére, mérésére, védelmére és felügyeletére. Az együttműködésnek köszönhetően a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói az iparágban használatos, korszerű eszközök használatán keresztül ismerkedhetnek meg a védelmek és technológiai informatikai hálózatuk működésével. Az ABB szakemberei immáron két éve vesznek részt az Egyetem védelmi és irányítástechnikai képzésében, mint vendég előadók. A legújabb védelmi készülékek használatbavételével az elméleti képzés mellett, a gyakorlati tudás elsajátítása is növeli a hallgatók munkaerő piaci versenyképességét, és segít a digitalizációt készség szinten is használni tudó mérnök állomány növelését.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának Villamos Energetikai Tanszékén belül kimagasló szintű – az ABB számára is fontos fókuszterület – a villamos energetika, villamos energia elosztás oktatása, kutatása.

Az életszerű, gyakorlati ismeretek átadása, és a társadalmi szerepvállalás egyaránt kiemelt jelentőséggel bírnak az ABB kultúrájában. A cég az elmúlt években számos alkalommal támogatott különböző oktatási intézményeket, például az Óbudai Egyetem számára műszaki eszközöket, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium Generátor Alapítványa műszaki oktatásának támogatására 1 millió forintot ajánlott fel, valamint kisfeszültségű termékeket és szerelési anyagokat adományozott a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakközépiskolának.