950 milliós fejlesztés Móron és Tamásiban

Európai uniós források felhasználásával, 950,27 millió forintos kapacitásbővítést hajtott végre a Fejér megyei Móron és a Tolna megyei Tamásiban az autóipari beszállító FHL Björn Hungary Kft.

A társaság közleménye szerint a Széchenyi 2020 program keretében a projekt megvalósításához 427,63 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek. A beruházásnak köszönhetően a vállalat 210 munkahelyet megőrzött és 85 új munkahelyet teremtett.    A fejlesztést indokolta, hogy kapacitásaik kihasználtsága közel 100 százalékos volt, illetve egy új, Volkswagen-csoporttól érkezett megbízás mind szakmai, mind mennyiségi szempontból hatalmas kihívást jelent az alumínium alkatrészgyártás területén, s ennek ellátásához gyártóeszközök és kapcsolódó anyagmozgató eszközök beszerzésére volt szükség.

A cég internetes oldalán található tájékoztató alapján többek között csőhajlító-gépek, csőmegmunkáló cellák, szivárgásmérők, automatizált forrasztó állomások és vákuum-mosógép kerültek a cég birtokába, továbbá Tamásiban az újonnan beszerzett termelő berendezések működtetéséhez egy gyártócsarnokot is megépítettek.    A nyilvános cégadatok szerint a társaság 2016-os árbevétele elérte a hétmilliárd forintot, miközben a nyereség 4,2 millió forint volt. Tavaly a cég 7,5 milliárd forintos árbevétel mellett 9,4 milliós nyereséget realizált.