Új üzemcsarnok Bonyhádon

Újabb, közel 1300 négyzetméteres üzemcsarnokot adtak át a bonyhádi ipari parkban, ahol a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. bővíti tevékenységét.

A létesítményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 300 millió forintos támogatásával építtette meg az önkormányzati tulajdonú Bonycom Kft., a német tulajdonú autóipari cég áprilistól bérlőként működik majd az épületben. A társaság a kapacitásbővítéssel 50 fővel 400-ra növeli dolgozóinak számát.

Az újabb bővítéssel a német befektető cég bízik abban, hogy Bonyhád megfelelő lehetőségeket biztosít számára, és az itt dolgozók megfelelő tudással végzik a munkát, amelynek köszönhetően a Schäfer-Oesterle világszerte a legjobb minőségű termékekkel tudja az autóipart ellátni.

Frei István, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a jövő hónaptól az új csarnokba prémium kategóriás gépkocsikhoz készülő, új termékek gyártását telepítik. A kft. a 2016-os 3,3 milliárd forint után 2017-ben közel hatmilliárd forint nettó árbevételt ért el, a kapacitásbővítésnek köszönhetően idén ezt az összeget meghaladó árbevétellel terv

eznek.    Az 1976-ban alapított, az autóipari alkatrészek bőrrel való bevonására specializálódott német Schäfer-Oesterle csoport termékeit németországi, valamint a 2005-ben alapított magyar leányvállalat bonyhádi gyárában állítják elő. A bonyhádi üzemben többek között E-osztályú Mercedesek bőrbevonatú karfája készül, amelyből évente 70 ezer darabot gyártanak.