200 új munkahely Székesfehérváron

Székesfehérváron bővít az Arconic-Köfém Kft, amely 35 milliárd forint értékű új, 17 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot épít. A beruházás 200 új munkahelyet teremt.

A beruházásnak köszönhetően félmillióval több alumínium kerékterméket fognak gyártani az amerikai Arconicnál és minimum 200 új munkahely jön létre. A magyar kormány fejlesztési adókedvezményt biztosított a fejlesztéshez, ami 8,3 milliárd forintot jelent majd a cégnek.    Chip Blankenship, az Arconic Inc. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy mióta 1993-ban megkezdték magyarországi  tevékenységüket, több mint 550 millió amerikai dollárt fektettek be és jelenleg 2300 embert foglalkoztatnak.     Chip Blankenship szólt arról is, hogy az új keréktermék gyáruk jelentősen hozzájárul a legmagasabb szintű keréktermékek gyártásához. Jelezte, hogy az építkezés 2019-es befejezéséig összesen 700-ra nő a munkatársak száma az üzemben.

Az Arconic (korábban Alcoa) 1993-ban vásárolt többségi tulajdont az akkori Székesfehérvári Könnyűfémműben. Az Arconic fontos szerepet tölt be Magyarországon, egyike a legnagyobb 100 vállalatnak és a 10 legnagyobb termeléssel foglalkozó befektető között van.

Munkavállalóinak létszáma meghaladja a 2200 főt. Az Arconic Magyarországon vezető beszállítója a kereskedelmi szállítmányozásnak, a légiközlekedésnek, az ipari gázturbina és az általános ipari piacoknak. A légiközlekedési és a kereskedelmi szállítmányozási piacokat Nemesvámosról szolgálják ki, míg az Arconic kovácsolt és sajtolt termékek üzletága Egerben az autóipar vezető beszállítója. Az Arconic Magyarországon, Székesfehérváron hozta létre globális szolgáltató központját, mely az európai és bizonyos észak-amerikai pénzügyi és adminisztratív területek kiszolgálását végzi.