1,5 milliárdos állami támogatással 120 munkahelyet hoz létre a győri beszállító

A magyar tulajdonú Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. 6,2 milliárd forint beruházással bővíti győri fémmegmunkáló és összeszerelő üzemét, ezzel 120 új munkahelyet hoz létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a kormány 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad, a fejlesztéssel a magyar tulajdonú társaság az utolsó lépését teszi meg afelé, hogy első körös autóipari beszállítóvá váljon az Audinál.

Bogisich Ferenc, a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a 25 évvel ezelőtt alapított társaság folyamatosan fejlődött, fejlesztették infrastruktúrájukat, technológiájukat. A vállalat közölte, hogy a társaság a harmadik üzemcsarnokát építi Győrben, a 6 ezer négyzetméteres csarnok zöldmezős beruházásban készül, az ipar 4.0 koncepció szellemében tervezett technológiával szerelik fel. A kapacitásnövelő fejlesztés befejezésével a teljes termelőterületük meghaladja majd a 12 000 négyzetmétert.