Magyar szerszámkészítő lányt díjazott a VW

A Volkswagen-csoport „Best Apprentice Award 2017” díjjal tüntette ki legjobb szakmunkástanulóit a kimagasló szakmai teljesítményükért. A kitüntetést 19 szakmában 43 telephely 46 szakmunkástanulója nyerte el, köztük egy magyar lány: Sarok Réka Rebeka, a győri Audi Hungaria szerszámkészítője.

Az összesen 10 fiatal hölgy és 36 fiatalember méltatására a konszern igazgatótanácsának és üzemi tanácsának a wolfsburgi Congress Parkban tartott közös tanácskozását követően került sor.  A 35 díjazott korábban a saját országában már kitüntetésben részesült a vállalat melletti elkötelezettségéért, szaktudásáért és a szakképzési tárgyakban elsajátított ismereteiért. A best apprentice díjazottak közül 15-en ismereteiket és tudásukat felsőfokú tanulmányok keretében mélyíthetik el tovább. Emellett három utánpótlás-szakember részt vehet a „Wanderjahre” személyzetfejlesztési programban, és egy évet valamelyik másik ország konszerntársaságánál tölthet. A Volkswagen 17. alkalommal adta át a Best Apprentice Award díjat, és ezzel összesen 477 szakképzőst tüntetett ki 2001 óta.

Réka Bősárkányban él, az Audi Hungaria és a Győri Műszaki SZC Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti  Szakgimnázium duális szakképzésében végzett. 18 éves, másfél éve dolgozik is az Audinál.  A jövőre nézve vannak további tervei, szeretne érettségizni és továbbtanulni – írja az Autószektor.