Okos ablak és 3D kijelző a németektől

A Continental idén is elismerésben részesült a Német Design Díjátadón, mint ahogy az tavaly és tavalyelőtt is történt. A Német Formatervezési Tanács a „közlekedés” kategória nyertesének választotta a vállalatcsoport intelligens ablakvezérlését és a háromdimenziós kijelző felületét. Ezzel a nemzetközi zsűri is elismerte a technológiai vállalat minőségi munkáját és innovatív leleményességét. A díjat 2018. február 9-én adják át Frankfurtban.

Intelligens ablakvezérlés

Az intelligens ablaküveg automatikusan vagy gombnyomásra sötétedik be a beállított szintekre. A technológia üvegbe épített speciális fóliát használ, amelyeknek megváltozik az áttetszősége az elektromos vezérléstől érkező jel hatására. Ezzel a megoldással akár négy grammal is csökkenthető a CO2-kibocsátás kilométerenként. Emellett fokozza a kényelmet és a biztonságot, mivel a sofőrt nem vakítja el a napfény, és a figyelme nem terelődik el például a napellenző lehajtásakor. Az ablakok automatikus besötétítése egyúttal a kocsiban hagyott értékek védelmét is szolgálhatja.

2017-11-30-german-design-award-3d-cluster-surface-data

3D kijelzőfelület

Amellett, hogy egyre nagyobbá válnak az autók kijelzői, egyre több funkciót és digitális tartalmat képesek kezelni. Kiváló példa erre a digitális műszercsoport, amely rugalmasan jeleníti meg a digitális tartalmat, ugyanakkor ebben az esetben korlátozott a testreszabhatóság. Itt lép színre a Continental 3D kijelzője. A hagyományos kijelző felületet optikailag kötött és topográfiai elemekkel bővíti ki, és utat nyit a kreativitás szabadságának.