Indiában is összefog a Toyota és a Suzuki

A Toyota Motor Corporation (Toyota) és a Suzuki Motor Corporation (Suzuki) egyezményének célja, hogy az elektromos járműveket 2020 körül az indiai piacra is bevezessék. Az együttműködés az indiai járművek villamosítási technológiáinak elterjesztéséről szól.

A Suzuki kifejezetten az elektromos járművek indiai gyártásával foglalkozna és a Toyota számára is készítene néhány modellt, a Toyota pedig az együttműködés keretében műszaki támogatást nyújt majd. Ezen kívül a két márka átfogó tanulmányt tervez az elektromos járművek széles körű elfogadásához és általános használatához kapcsolódó tevékenységekről Indiában. Mindez magában foglalja a töltőállomások telepítését és az emberi erőforrások fejlesztését, amelybe beletartozik az értékesítési hálózatokban dolgozó szerviztechnikusok képzése. Továbbá az életciklusuk végén járó akkumulátorok megfelelő feldolgozását segítő rendszerek létrehozását is támogatják.

India, Narendra Modi miniszterelnök vezetésével és támogatásával, arra törekszik, hogy az elektromos járművek egyre nagyobb teret kapjanak. A Suzuki korábban bejelentette, hogy India Gudzsarát államában nemrég megnyitott autógyárának területén lítiumion-akkumulátorokat előállító üzemet tervez építeni. A megállapodás szerint a lítiumion-akkumulátorok mellett az elektromos motorokat és további alkatrészeket is helyileg, Indiában szereznék be az elektromos járművek gyártásához, így segítve az indiai kormány „Make in India” kezdeményezésének megvalósulását ezen a téren.