Stratégiai megállapodást kötött a beszállító és az egyetem

Stratégiai megállapodást kötött az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara, valamint a Continental Hungaria Kft. Az együttműködés célja a jövő tehetségeinek felkutatása, valamint a gyakorlati ismeretek megszerzésének biztosítása a gazdasági és műszaki területek iránt érdeklődő hallgatók számára.

Az Egyetem és a Continental Hungaria Kft. között megkötött stratégiai partnerkapcsolat a felsőoktatásban tanulók érdekeinek figyelembe vételével jött létre. A megállapodásnak köszönhetően a hallgatók első kézből értesülhetnek az aktuális gazdasági, társadalomtudományi trendekről, tendenciákról. A Continental Hungaria Kft. gyakornoki programokkal, szakmai előadásokkal, valamint szakmai rendezvényeken való részvétellel járul hozzá a diákok ismereteinek bővítéshez. A hallgatók olyan naprakész tudásra tehetnek szert, melyet később munkavállalóként is jól tudnak majd kamatoztatni.

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara és a gumiabroncs kereskedelmi központ között fennálló kapcsolat a kölcsönös támogatás alappillérén nyugszik. „Véleményem szerint ez az együttműködés kivételes lehetőséget teremt arra, hogy hallgatóink bele tudjanak kóstolni a gyakorlati munkavégzésbe. A felsőbb évesek szakmai gyakorlatok keretében kapnak lehetőséget erre, az alsóbb évfolyamosok pedig a vállalatlátogatások és a vendégelőadások során kapnak képet arról, hogy miként működik „élőben” az megtanul elmélet. Intézményünk éppen ezért üdvözli a Continental által meghirdetett gyakornoki programokat” – hangsúlyozta Lazányi Kornélia, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának tudományos dékánhelyettese.