Bemutatták a legújabb Citroen szabadidő-autót

A Citroën 2017-ben felpörgette nemzetközi szinten indított SUV-offenzíváját. A márka az új Citroën C3 Aircross kompakt SUV-val egy olyan szegmens meghódítására készül, mely 2012 és 2016 között Európában és világszinten is az ötszörösére bővült. A jövevény már itthon is megvásárolható.

Citroen C3 Aircross

Hogy néz ki?
A 2017-es Genfi Autószalonon bemutatott C-Aircross tanulmányt alapul vevő, jellegzetes Citroën-stílusjegyeket felvonultató új C3 Aircross külsőre karakteres megjelenésével és gazdag személyre szabási lehetőségeivel tűnik ki. A Citroën C3 Aircross 4,15 méter hosszú, 1,76 méter széles, 1,64 méter magas, a biztonságérzetet nyújtó SUV-k valamennyi attribútumával rendelkezik: megemelt hasmagasság és vezetési pozíció, hangsúlyos első és hátsó lökhárítóbetétek, nagyméretű kerekek és sárvédő-szélesítések. A C3 Aircross rendkívül gazdag személyre szabási kínálatával hívja fel magára a figyelmet: összesen 85 külső kombináció (köztük a kéttónusú változatokhoz kínált 3 féle tetőszín, valamint 4 színcsomag) és öt jól megkülönböztethető belső hangulat közül választhatnak a vevők.

Citroen C3 Aircross

Az utasokat nagyméretű ülések, variálhatóság (két részben csúsztatható üléspad, az első utasülés asztalka helyzetbe állítását követően 2,40 méter hosszú rakodófelület) és használható csomagtartó (410–520 liter) várja. A jó közérzethez a fényben fürdő utastér is hozzátartozik – erről a nagyméretű panoráma napfénytető gondoskodik. A kor igényeinek megfelelően a C3 Aircross ötletes tárolóhelyeket kínál (ilyen például a középkonzolban elhelyezett vezeték nélküli okostelefon-töltő), és számtalan vezetéssegítő funkcióval, illetve hasznos technológiai megoldással van felszerelve: head-up display, koccanásgátló, adaptív fényszóró, sebességkorlátozás-felismerő rendszer sebességajánlással, parkolósegéd.

C3 Aircross

Hogy megy?
A lejtmenet-szabályozó funkcióval kiegészülő Grip Control rendszer jóvoltából a kalandosabb utaktól sem riad vissza. Az új Citroën C3 Aircrosshoz kínált erősebbik benzinmotor a PureTech 110, amelyhez az 5 fokozatú manuális sebességváltó mellett automatikus sebességváltó (EAT6) is kérhető. Belépő erőforrásként a PureTech 82 (ennyi lóerős) motor áll rendelkezésre. A dízelmotorokhoz manuális sebességváltó társul: BlueHDi 120 (6 sebességes) és BlueHDi 100 (5 sebességes).

A spanyolországi Zaragozában gyártott új generációs kompakt SUV magyarországi forgalmazása megkezdődött, a modell alapára 4 090 000 forint.

Biró Milán