Nem Magyarországot választotta a nagy beszállító

A szlovén kormány felhatalmazta a gazdasági minisztériumot, hogy aláírja a szerződést a kanadai-osztrák Magna Steyr autóipari beszállító vállalat fényezőüzemének felépítéséről a Maribortól délre fekvő Hoce-Slovnica községben.

Zdravko Pocivalsek gazdasági miniszter sajtótájékoztatón elmondta: a szerződés szerint a Magna Steyernek tíz éven belül 100 millió euró beruházást kell eszközölnie, és legalább 1000 új munkahelyet teremtenie.
A tárcavezető hozzátette: a szerződés védi az ország érdekeit, nem terheli a költségvetést, és amennyiben nem teljesülnek a benne foglaltak, az állam pénzügyi büntetést szabhat ki. Példaként említette, hogy ha a befektető öt éven belül nem kezdi meg a beruházásokat, Szlovénia 5 millió euró pénzbírsággal sújthatja a vállalatot. Ez alól kivétel képez, ha a befektetések környezetvédelmi okok, építési engedély vagy földterület átruházás miatt késnek, de szavai szerint ezek a feltételek már az első fázisban teljesültek.

A Magna Steyr korábban jelezte, hogy szeptemberig vár a projekt kivitelezéséhez szükséges engedélyek kiadására, utána feladja tervét, és Magyarországon néz egy másik beruházási lehetőség után. A szlovén kormány 18,61 millió euró támogatást ígért a Magna Steyer fényezőüzemének beruházásához.

1 Comment on Nem Magyarországot választotta a nagy beszállító

Comments are closed.