Áramot is lehet majd tankolni a BP kútjain

Elektromos autót gyártó cégekkel tárgyal a BP arról, hogy akkumulátortöltő állomásokat létesítene benzinkúthálózatánál – jelentette be Bob Dudley, a brit BP olajipari konszern vezérigazgatója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

Az elektromos autók következő évtizedekben várható terjedése veszélybe fogja sodorni a benzinkút-üzemeltető olajipari cégek üzleti modelljét, mivel a kereslet egyes üzemanyagok után akár már a 2020-as évek vége felé is tetőzhet – mondta. Kijelentette: “több elektromosautó-gyártó vállalattal is egyeztettünk már akkumulátortöltő állomások közös létesítéséről benzinkút hálózatunknál”    A BP riválisa, a Royal Dutch Shell már tett hasonló lépéseket, és kísérleti jelleggel elektromos töltőállomásokat létesített néhány nagy-britanniai és hollandiai benzinkútjánál.

A következő évtizedekben várhatóan lendületes növekedésnek indul az elektromos autók használata, elsősorban a városi forgalomban. A BP becslése szerint a 2015. évi 1,2 millióhoz képest 2035-ben már száz millió elektromos autó rója majd az utakat szerte a világon.