Düsseldorfból jön az elektromos Sprinter

Németországban, DIW
A düsseldorfi Mercedes-Benz üzemben az új Sprinter gyártására készülnek. A modellből a tervek szerint elektromos változat is készül majd.

A cég menedzserei és csúcsvezetői is egyetértenek: biztosan meg kell kezdeni az elektromos kisteherautók gyártását a legnagyobb Sprinter-gyártó létesítményben.

– A düsseldorfi üzemünk egy sikersztori. 55 év alatt több, mint 4 millió kisteherautót gyártottunk itt, minden berendezés korszerű és világelső, ezek az információk mind magukért beszélnek, itt készülnek a legjobb furgonok- mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz kisteherautókért felelős vezetője. Szerinte az elektromos Sprinterek gyártásával új fejezet kezdődik a düsseldorfi létesítmény történetében. Azt mondta, lényegtelen, hogy egyszerű személyautókról, vagy kisteherautókról van szó, az elektromos meghajtás a jövő. Így egyértelmű, hogy belefognak ebbe a korszakalkotót fejlesztésbe. Klein korábban évekig a kecskeméti Mercedes-gyárat vezette.

A Mercedes-Benz kisteherautós részlege az elkövetkezendő években 150 millió eurót akar költeni arra, hogy elektromos hajtással lássa el új járműveik egy részét, a sorban az elsők a Vito és a Sprinter modellek.

Összességében Düsseldorfban 300 millió eurót költenek az új generációs Sprinterekre. Alkalmazottaikat is továbbképzésre küldik, hogy elsajátítsák az elektromos Sprinter gyártásához szükséges tudást. A vállalat emellett a munkafolyamat fejlesztésére és még hatékonyabbé tételére is sok pénzt költött, ebből látszik, számukra kiemelt prioritású az új, elektromos Sprinter.

Biró Milán