Indiai beszállító fejleszt Polgárban

Az InfoGroup tulajdonában lévő polgári ipari parkban fejleszt az indiai Sona vállalatcsoport: az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó cég 2021-ig 4,2 milliárd forint beruházással százharminc új munkahelyet hoz létre – közölte Sunjay Kapur, a cégcsoport elnöke, a beruházás első ütemének átadásakor.

Hozzátette: két németországi gyártóüzemük mellett a magyarországi a harmadik kovácsoló üzemük Európában, ahol összesen 1300 dolgozót foglalkoztatnak. A kovácsolási technológia globális piacán jelenleg 12 százalék a cégcsoport részesedése, öt éven belül ezt szeretnék megduplázni.    A világ legnagyobb személykocsi- és tehergépkocsi-gyártóinak szállítanak kovácsolt alkatrészeket, de megtalálhatóak a gyártmányaik a különféle mezőgazdasági, építőipari eszközökben is – jegyezte meg az elnök. Jelezte, hogy az e-mobilitás területén szintén részt vesznek, az elektromos autógyártóknak is beszállítói.

Polgáron jelenleg 30 embert, két héten belül már negyvenet foglalkoztatnak, a létszámot folyamatosan fejlesztik 2021-ig százharmincra. Az addig megvalósuló 4,2 milliárd forintos beruházás évi 13 milliárd forint árbevételt eredményez majd – ismertette a terveket Sunjay Kapur.