Már a kancellár sem hisz az elektromos autókban

Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung lap beszámolója szerint a kancellár a kormánykoalíció parlamenti frakciója előtt kijelentette, hogy “a dolgok jelenlegi állása szerint ezt a célt nem fogjuk tudni elérni”.     Megjegyezte ugyanakkor, hogy a technológiai fejlődésre általában jellemző módon az elektromos mobilitás terén is valószínűleg hirtelen fog bekövetkezni az áttörés, mint ahogy az például az okostelefonok esetében is történt. Németországnak ezért fel kell készülnie az elektromos mobilitás korszakára.    Az elektromos autók értékesítése az állami támogatás ellenére sem akar lendületet venni. A német utakon jelenleg kevesebb, mint 100 ezer elektromos autó fut.

Sigmar Gabriel az idén januárban még gazdasági miniszterként az egymilliós elektromos autó célról szólva kijelentette: “Ha az elektromos kerékpárokat nem számítjuk bele, akkor legfeljebb a felét fogjuk tudni elérni. Nem ártana egy kicsit realistábban gondolkodni”.