22 diák kezdi meg a gyakorlatát a gumigyárban

22 abroncsgyártónak készülő diák tett májusban szintvizsgát, ami egyben belépő az Apollo gyöngyöshalászi gyárába: a sikeres vizsga a feltétele annak, hogy a tanulók megkezdhessék képzésük gyakorlati részét az ultramodern technológiával felszerelt üzemben.  Az Apollo Tyres két heves megyei középiskolával alakított ki együttműködést, a duális képzésben résztvevők az elméleti ismereteket a gyöngyösi József Attila Szakközépiskolában, illetve a hevesi Eötvös József Református Oktatási Központban sajátítják el, a gyakorlati képzéshez pedig az abroncsgyártó óriás biztosítja a feltételeket.

 A teljesen újnak számító abroncsgyártó képzés tavaly szeptemberben indult el, az első évfolyam diákjai a képzési programban most érkeztek el ahhoz a ponthoz, ahol egy szintvizsgán kell számot adniuk a megszerzett elméleti ismeretekről. Az akadályt a napokban minden tanuló sikeresen vette, ami számukra azt jelenti, hogy az iskolapadot a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt gyárra cserélhetik fel a tanév végén – a nyári gyakorlat idejére. Szeptembertől pedig rendszeres látogatói lesznek a cégnek.

A diákok tanulmányaik befejezéséig havi rendszeres pénzbeli juttatást is kapnak az Apollótól, ugyanis a duális képzés keretén belül tanulószerződést köt velük a cég. Emellett az Apollo Tyres egy ösztöndíjat is útjára indít, ennek részeként a legkiválóbb diákok további anyagi támogatást kaphatnak. Első lépcsőben a legjobb és a legjobban fejlődő abroncsgyártó tanulók részesültek kiemelt ösztöndíjban. A cég szándékai szerint hamarosan további diákok követhetik őket. Az Apollo Tyres a duális képzésben résztvevőket más módon is támogatja, szakmai fejlődésüket is segíti. Az iskolákkal szorosan együttműködve tutorálási és mentorálási kísérleti programot indítottak, melynek keretében a csoportos és egyéni tanulmányi segítség mellett az Apollo nagy hangsúlyt fektet a szabadidős foglalkozásokra, és arra is, hogy segítse a tanulók eljutását az iskolába.