1,4 milliárd forintos állami támogatást kap a jászberényi vállalat

A jászberényi székhelyű Jász-Plasztik Kft. 2 milliárd 850 millió összértékű kapacitásbővítő fejlesztését segíti 1 milliárd 420 millió forint vissza nem térítendő állami támogatással a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében – közölte a nemzetgazdasági miniszter a támogatásról szóló okirat ünnepélyes átadásán Jászberényben. Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy a beruházás a Jászságnak, a megyének és a térségnek további gazdasági lendületet fog adni.

A miniszter felidézte, hogy az NGM kezdeményezésére 2015-ben döntött úgy a kormány, hogy támogatja azokat az ipari nagyvállalatokat is, amelyek fejlesztik technológiájukat, bővítik kapacitásaikat, új munkahelyeket teremtenek, ugyanakkor az uniós forrásokból nem részesülnek. Hozzátette: a megnövekedett beruházási hajlandóságból fakadó vállalati igények miatt a kormány a 2016-os program keretösszegét megemelte. Tavaly összesen 35 hazai nagyvállalat több mint 24 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült ebből a forrásból – mondta.

Tóth Zoltán, a Jász-Plasztik Kft. gyárigazgatója elmondta: a 27 éve alakult Jász-Plasztik Kft. évente több ezer tonna műanyag és akkumulátor-hulladékot gyűjt újrahasznosítási céllal, a tervek szerint ez a mennyiség a fejlesztéseknek köszönhetően növekedni fog.

A nyilvános cégadatok szerint a Jász-Plasztik Kft. éves nettó árbevétele 2015-ben meghaladta a 107,7  milliárd forintot, 2014-ben 108,2 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye a 2014. évi 7,2 milliárdról 5,1 milliárd forintra csökkent 2015-ben.