Nő a Gefco új alelnöke

A Gefco-csoport bejelentette, hogy Anne Lambussont nevezi ki a PSA szerződésekért felelős osztályának vezetőjévé. Anne Lambusson a végrehajtó bizottságban is helyet foglal.

 A vasúti szállítás és az autóipar területén egyaránt komoly szakmai tapasztalattal rendelkező Anne Lambusson személyében az iparági szakértelem nemzetközi környezetben megszerzett vezetői képességekkel párosul. A PSA szerződésekért felelős osztályának vezetőjeként Paul-Henri Fréret helyét veszi át, aki ügyvezető alelnökként a kelet-ázsiai régió (ASOR) területi vezetője lesz.

Korábban az SNCF francia állami vasúttársaság Rhône-Alpes és Auvergne régiójáért felelős ügyvezető igazgatóként Anne Lambusson a vasúti hálózat felújítását és modernizálását célzó és az új mobilitási igényeknek megfelelő, nagy infrastrukturális projekteket irányított. Ezt megelőzően az SNCF-csoport leányvállalata, a Keolis nemzetközi operatív részlegének alelnöki pozícióját töltötte be, ahol az üzemvitelért és új állami piaci koncessziókért felelt, valamint részt vett nemzetközi pályázati felhívásokon is. Az irányítása alatt álló hét leányvállalat jelentős fejlődést ért el ebben az időben.

Anne Lambusson 1988-ban a spanyolországi FASA-Renault tanácsadójaként kezdte pályafutását az autóiparban. Később európai lean termelési igazgatóként csatlakozott az európai Allied Signal Automotive csoporthoz, ezt követően Olaszországban lett gyárigazgató, végül európai szállítási és logisztikai igazgató.

Több mint nyolc évig dolgozott az Alstom Transportnál, ahol a gördülőállomány divízióért felelős ipari alelnök, a feltörekvő üzleti egységekért (Kína, Brazília) felelős igazgató, valamint a Fiat Ferroviara Alstom Transport általi felvásárlását követően a nagysebességű vonatok számára készült felszerelések termékcsaládjáért felelős igazgató pozíciókat töltötte be.

A későbbiekben csatlakozott az autóipari berendezéseket szállító Valeóhoz, mint csoportszintű program- és projektigazgató, és a járműgyártók számára készült új termékek piaci bevezetését irányította.

Lambusse a párizsi École des Mines főiskolán szerzett PhD fokozatot mérnöki menedzsmentből, mérnöki végzettségét pedig az École Polytechnique Feminine-en szerezte. Ezenfelül ipari mérnöki szakirányú továbbképzést végzett az École Centrale de Paris-n, illetve vállalatirányításból szerzett egyetemi diplomát a párizsi Sorbonne-on.

Különböző nemzetközi és francia csoportoknál töltött be igazgatói tisztséget, ezenkívül 2013-ban a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagi fokozatával (Légion d’Honneur, “Chevalier”) tüntették ki.