Futárok lesznek az Uber-sofőrök

Az idén májusban indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárszolgálat adhat munkát annak a mintegy 1200 személyszállításból élő kisvállalkozónak, akik az Uber magyarországi tevékenységének felfüggesztése miatt elveszítenék a munkáját – közölte a startup cég.

A Drukka Startup Stúdió keretében indult startup már havi több száz céges és magán megrendelést teljesít. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az Uber Rush vagy a Roadie, Magyarországon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló – írták.

Horváth Gábor, az EZ Expressz vezetője a közlemény szerint elmondta: a kritériumaiknak az Uber volt sofőrjei mindenben megfelelnek, és várják a jelentkezésüket. A szolgáltatásuk egyre népszerűbb, szállítottak már többek között laptopot, MRI-felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnék megkezdeni – tette hozzá.

A PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell Magyarországon is terjed: a Drukka Startup Studióból induló cégek közül a nemrég alapított EZ Expressz mellett, az online ruhatisztítás és vasalás közvetítő Neatly, illetve a takarítás közvetítő Rendi is egyre sikeresebb, mindkét cég már a nemzetközi terjeszkedést készíti elő – írták.

 

4 Comments on Futárok lesznek az Uber-sofőrök

  1. Akkor szüret! Elküldök a futárral az Operába a 6 tyúk tavára egy retikült, de a biztonság kedvéért vele utazom én is feleségestől!

  2. Ügyesek, megkeresik magoknak a munkát, és gondoskodnak a munkatársaikról. Lehet tanulni tőlük. Persze, ha valamelyik fidesznyikesnek nem tetszenek, majd kitalál valamit az illetékes talpnyaló.

Comments are closed.